framexx_afstandsbediening_digital_signage

FAQ Digitale Fotolijst - de meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen en advies over Digitale Fotolijsten
 • Wat zijn de verschillen tussen de lijstjes?
  * Formaat van het beeld, de beelddiagonaal in Inch / CM
  * Beeldverhouding normaal 4:3 of breedbeeld 16:9 (of soms 16:10)
  * Afspelen van alleen foto's of foto's en video filmpjes en muziek
  * Geheugenkaart of stick die geplaatst kan worden, bijna altijd SD/SDHC en USB.
  * De vormgeving van de lijst; zwart, zilver of hout kleuren, etc.
  * Bijzondere functie's zoals internet toegang
 • Wat is het formaat / Wat is beelddiagonaal?
  Het formaat van een Digitale Fotolijst wordt aangegeven in Inch (=2,54 cm) op basis van de beelddiagonaal. De beelddiagonaal is het formaat van het beeldscherm van de fotolijst, diagonaal gemeten, van de linker onderhoek naar de rechterbovenhoek. Het formaat wordt in Inch aangegeven en op onze website ook in CM (bijvoorbeeld 8 inch = 20 cm). Een groot beeld is vaak mooier, maar het hangt ook af van de plek waar de lijst komt te staan. Vergelijk de diagonaal met de bestaande fotolijstjes die u thuis heeft staan.
 • Wat is de beeldverhouding 4:3 of 16:9?
  De meeste foto's hebben bijna altijd een normale 4:3 beeldverhoudig. Een digitale fotolijst moet dus altijd de normale 4:3 verhouding goed kunnen weergeven. Als de fotolijst zelf een 4:3 beeldscherm heeft dan gaat dat automatisch. Op digitale fototoestellen kun je ook breedbeeld foto's maken. Daarom zijn er ook fotolijsten met een breedbeeld 16:9 of 16:10 scherm. Bijna alle video filmpjes worden tegenwoordig ook in breedbeeld gemaakt. In dat geval is een fotolijst met breedbeeld scherm dus beter. Al onze fotolijsten hebben echter ook een uitstekende beeld conversie. Dat wil zeggen dat ook 4:3 foto's prima worden weergegeven op een breedbeeld 16:9 fotolijst. De fotolijst past automatisch de foto aan zonder dat het beeld vervormt. Als de foto niet geheel past, worden de randen opgevuld met zwarte balken.
 • Wat is het voordeel van een lijst die ook video en muziek kan afspelen?
  Een aantal lijsten is ook geschikt om video filmpjes (MPEG4, DivX, Xvid, etc.) en muziek (MP3) af te spelen. De videofunctie kunt u vergelijken met een portable DVD speler of Mediaspeler. U zet het videobestand op de geheugenkaart en plaatst deze in de lijst om hem te kunnen afspelen. Het afspelen van muziek (MP3) is een bijzonder leuke functie. De fotolijsten beschikken over een ingebouwde speaker, waardoor ze de muziek direct kunnen afspelen tijdens het weergeven van foto's. U kunt tegelijk foto's, video en MP3 muziek op een geheugenkaart plaatsen en dan kiezen wat u afspeelt.
 • Kan ik foto's en video door elkaar afspelen?
  Nee, de meeste fotolijsten kunnen alleen foto's of video apart van elkaar afspelen. Je moet dus zelf wisselen. Alleen de FrameXX fotolijsten en de Cytem DiaMine QS-modellen kunnen foto's en video door elkaar afspelen. Oplossing voor de andere fotolijsten is om de foto's en video op de computer te combineren tot één video filmpje. Hiervoor is aparte software nodig zoals bijvoorbeeld Pinnacle Studio of Corel VideoStudio
 • Mijn video filmpje wil niet afspelen?
  De digitale fotolijsten die video kunnen afspelen, ondersteunen een aantal formaten. Een video kan echter gemaakt worden in vele soorten (container) en ook nog eens in verschillende soorten compressie vormen (codec). Een fotolijst kan deze niet allemaal ondersteunen. Wij hebben daarom een gebruiksaanwijzing gemaakt, hoe een een video kunt omzetten naar een formaat geschikt voor de fotolijst. U kunt deze gebruiksaanwijzing bij ons aanvragen, door even een e-mail te sturen.
 • Is mijn geheugenkaart geschikt voor de digitale fotolijst?
  De meeste lijstjes ondersteunen wel 5 of 6 soorten geheugenkaarten. Bekijk welke kaarten uw digitale fototoestel gebruikt en vergelijk deze met de verschillende lijsten. U hoeft natuurlijk niet dezelfde geheugenkaarten te gebruiken. U hoeft zelfs niet over een digitaal fototoestel te beschikken. Met een cardreader kunt u elke foto vanuit uw computer op een geheugenkaart zetten en deze dan in de lijst plaatsen. Wij verkopen hiervoor losse geheugenkaarten en cardreaders. Er zijn ook fotolijsten met een eigen intern geheugen. Deze kan dus ook functioneren zonder dat er een geheugenkaart in zit. SD en SDHC zijn tegenwoordig de meest gebruikte soort geheugenkaart. SDHC is de opvolger van SD met een grotere capaciteit. Alle fotolijsten zijn geschikt voor SD en de meeste ook voor SDHC.
 • Zijn de fotolijsten ook geschikt voor een USB stick of USB harddisk?
  Alle digitale fotolijsten zijn geschikt voor een USB geheugenstick. Kies voor een kleine USB stick, anders steekt hij teveel uit aan de zijkant van de fotolijst. Alternatief is dan om een geheugenkaart te gebruiken. Een USB harddisk kan ook aangesloten worden, maar werkt niet altijd. De harddisk heeft meestal zelf geen stroomvoorziening en gebruikt dan de stroom van de fotolijst. Als de harddisk teveel stroom verbruikt, dan kan deze niet aangesloten worden op een digitale fotolijst.
 • Worden de lijstjes geleverd inclusief een geheugenkaart?
  Nee, we gaan er vanuit dat u zelf over een geheugenkaart beschikt. Via onze website kunt u ook geheugenkaarten los aankopen. De meest gebruikte geheugenkaarten zijn SD / SDHC.
  Er zijn ook fotolijsten met een eigen intern geheugen. Die kunnen ook gebruikt worden zonder een geheugenkaart of USB stick.
 • Als ik inzoom op de fotolijst wordt het beeld slechter?
  Uitgangspunt is dat de foto zelf van een hoge kwaliteit is. Het kan dan voorkomen dat de DPI waarde van de foto niet goed is ingesteld. Op een computer is dit aan te passen, met behulp van software zoals IrfanView: Open de foto in IrfanView. Kies voor menu Image en dan optie Information. Bij Resolution is een waarde ??? x ??? dpi opgenomen. Druk op de knop change ernaast. Als de waarde kleiner is dan 300 dpi, verander de instelling dan naar 300x300 en klik op Change. De dpi waardes moeten beide gelijk zijn. Mocht de waarde al op 300 x 300 staan, verander hem dan in 600 x 600 dpi. Sla de foto op, met de optie Save As, in het menu File. Bij het opslaan moet de JPG Quality op "Good" staan, dat is de waarde 100.
 • Is een digitale fotolijst verkrijgbaar in Mat of Glanzend?
  Een digitale fotolijst is beide en heeft niet Mat of Glans beeld. Bij een foto valt er namelijk licht (zonlicht of lamp) op de foto en de mate van reflexie bepaald dan of een foto Mat of Glas is. Bij een Digitale Fotolijst geeft het LCD scherm zelf licht en dus kun je met de instellingen van het beeld de foto meer Mat of Glans weergeven. De primaire instelling daarvoor is de Contrast instelling van het beeld. Maar ook Helderheid en Kleur kun je apart instellen.
 • Welke digitale fotolijst gebruik EXIF om de foto in de juiste stand weer te geven?
  Een digitale camera slaat bij het maken van een foto extra informatie op. Deze EXIF informatie bevat o.a. de stand (portret of landschap) waarin de foto is gemaakt. De digitale fotolijsten van Cytem gebruiken deze EXIF informatie om bij de weergave van de foto hem automatisch in de juiste stand weer te geven. Als u de EXIF informatie van een JPG foto wil aanpassen, dan kunt u gebruik maken van software zoals IrfanView.
 • Timer functie van de Cytem DiaMine functioneert niet ? (Model DiaMine uit 2017 - Update 1.4.3)
  Voor de Cytem DiaMine serie uit 2017 is een nieuwe firmware versie 1.4.3 beschikbaar, die het probleem met de timer oplost.
  Voor de Diamine 8i IPS deze link
  Voor de Diamine 10i-w IPS deze link
  En voor de Diamine 15 deze link
 • Probleem met fotos gemaakt met bepaalde mobiele telefoons (Huawei, Honor) ? (Model DiaMine uit 2018 - Update 1.6.1)
  Voor de Cytem DiaMine serie uit 2018 is een nieuwe firmware versie 1.6.1 beschikbaar, die het probleem met de weergave van fotos van mobiele telefoons oplost.
  Voor de Diamine 8i IPS deze link
  Voor de Diamine 10i-w IPS deze link (LET OP, alleen geschikt voor Diamine 10i-w die reeds voorzien is van versie 1.4.6.X (dus met X achter cijfers))
  En voor de Diamine 15 deze link
 • Probleem met mix-mode weergave van foto's en video's bij DiaMine QS ? (Model QS uit 2019 - Update 1.3.2)
  Voor de Cytem DiaMine QS serie uit 2019 is een nieuwe firmware versie 1.3.2 beschikbaar, die voorkomt dat de fotolijst stopt met afspelen in Mix-mode.
  Voor de Diamine QS 10sw deze link
  En voor de Diamine QS 13sw deze link
 • Firmware met diverse kleine verbeteringen voor de DiaMine QS-X 10sw en de DiaMine XS13 en XS15. (Model QS-X en XS uit 2020/2021)
  Voor de Cytem DiaMine QS-X 10sw serie uit 2020 is een nieuwe firmware versie 1.3.2 beschikbaar, via deze Diamine QS-X 10sw link.
  Voor de Cytem DiaMine XS13 uit 2020/21 met serienummers 21..., is een nieuwe firmware versie 1.40 beschikbaar, via deze Diamine XS13 link.
  Voor de Cytem DiaMine XS15 uit 2020/21, is een nieuwe firmware versie 1.40 beschikbaar, via deze Diamine XS15 link.
 • Sommige foto's worden blokkerig (pixelated) weergegeven?
  Een progressive JPG bestand kan dit probleem geven. De oplossing is om de foto op een computer, opnieuw als JPG bestand op te slaan onder een nieuwe naam. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van software zoals IrfanView: Open de foto in IrfanView. Kies voor Save As in het menu bestand. Zorg ervoor dat het vinkje bij Progressive uit staat. Als het om veel foto's gaat is het makkelijker om een batch converter te gebruiken, zoals XnConvert of de online tool Imverter.
  Link naar de XnConvert software voor batch omzetting
  Link naar de online Batch JPG converter Imverter

Specifiek voor FrameXX Digitale Fotolijsten en Digital Signage

 • Wat is een FrameXX digitale fotolijst?
  De FrameXX is een samengestelde digitale fotolijst dat bestaat uit een A-kwaliteit LCD scherm, de FrameXX SIGN speler en een echt houten buitenlijst.
 • Is de buitenlijst verwisselbaar?
  Ja, het is mogelijk de buitenlijst te verwisselen. Wij leveren alleen de modellen met standaard buitenlijst. 
 • In welk formaat zijn de FrameXX fotolijsten leverbaar?
  Op dit moment is alleen de 24 inch Home serie beschikbaar.
 • Wat is een FrameXX SIGN?
  Dat is een losse Full HD speler, aan te sluiten op elk scherm met HDMI of Composit ingang. De SIGN kan gebruikt worden als digital signage speler voor weergave van foto's, video, muziek en RSS-(nieuws)feed. De SIGN is op afstand instelbaar, programmeerbaar (playlist en timers) en bestanden kunnen op afstand ge-upload worden.
 • Kan de FrameXX foto's en video door elkaar spelen?
  Ja, de FrameXX werkt met een afspeellijst (playlist) waardoor foto en video bestanden door elkaar heen, weergegeven kunnen worden.
 • Wat is een RSS-(nieuws)feed?
  RSS is tekst informatie die vanaf internet komt. Er zijn diverse RSS-feeds (pagina's die RSS versturen) beschikbaar. De informatie kan als lopende tekst-balk onder of boven de foto of video worden weergegeven. Het is mogelijk om actuele nieuws via een RSS-feed weer te gegeven.
 • Hoe werken de timers op de FrameXX?
  Er kunnen meerder timers aangemaakt worden voor de weergave van foto/video en het aan/uit schakelen van de fotolijst. De timers zijn exact in te stellen aan de hand van starttijd (uren:min) en stoptijd. Daarbij kan aangegeven worden of het systeem ook werkelijk aan/uit moet schakelen en/of welke fotos'/videos er afgespeeld moeten worden. Door deze functie te combineren met afspeellijsten, is de weergave van de fotolijst geheel dynamisch te bepalen.